הדבר הראשון שעולה לישראלים בראש כשהם שומעים לפלנד, זה זה:
לפני כמה שנים, ב-2010, כבר הייתי אמור לטוס ללפלנד. היה כרטיס ביד, הייתה תכנית וזהו. חשבתי שאני טס. דיברתי עם חבר שלי ששאל אם אני טס ועניתי בבטחון גמור "כן", אז הוא הציע לי לבדוק שוב. פתחתי ynet וזה מה שראיתי:
מה שאומר שאין טיול 🙁 . זאת הייתה אכזבה אבל הכי "אין מה לעשות", זה אשכרה כוחות הטבע. מאז כבר רציתי להגיע לשם, במיוחד בשביל המזחלות האסקיז אבל לא רק, גם בשביל לראות את הזוהר הצפוני (Aurora borealis) וגם כדי לראות את היופי הלבן הזה.
אטרקציות בלפלנד
כמה שנים אחרי זה החלטתי לטוס. התחלתי לקרוא ולהכין את המסלול והאטרקציות שמעניינות אותי. במהלך הקריאה, למדתי שחוץ מהדברים שציינתי למעלה, אטרקציות הכרחיות נוספות הן נסיעה ב-snowmobile ושייט בשוברת קרח. חיברתי לטיול בלפלנד גם את הלסינקי וכך יצא לי טיול של שבוע בערך.
כמה מלים על לפלנד – לפלנד זהו חבל ארץ גיאוגרפי שחוצה כמה מדינות: פינלנד, רוסיה, נורבגיה ושבדיה. בגדול יש שם תושבים המכונים לאפים או סאמים ויש להם שפה לאפית אבל זה הולך ונגמר וכמעט לא רואים אותם. רובניימי, אליה נגיע בהמשך, נחשבת כבירת לפלנד.
תוך כדי התכנון נזכרתי שבאחד הטיולים שלי (עוד לפני שהפייסבוק נעשה נפוץ) פגשתי בחור פיני. נברתי במיילים והצלחתי לאתר את הכתובת שלו. שלחתי לו מייל בשאיפה לקבל קצת מידע יותר "אותנטי", כלומר לא לעשות את המסלול הרגיל של התיירים, אלא לדעת אם יש דגשים מיוחדים או עוד מקומות שלא כדאי לפספס.
באופן די מפתיע הוא ענה לי וככה התחלנו להתכתב. במקביל ובלי קשר, חבר מהבית, מ' (השם שמור במערכת) שאל אם יש לי תכניות לטיול בזמן הקרוב, כשעניתי בחיוב, הוא הציע להצטרף. כך יצא שבסופו של דבר היינו אמורים לנסוע ללפלנד ולשכור "צימר" עם מקומיים!